Selamat Datang! Anda sekarang berada di portal Guru CikguCyber, sumber maklumat dan komunikasi terkini. Pelbagai isu, maklumat dan masalah semasa berhubung dengan dunia guru dan IT di bincang di sini... Baca lagi....
  Login/Register  
Kaledar Aktiviti
<< November 2014 >>

S M T W T F S
            1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30           
Shout Box
Shout History   
 
Modules
· Home
· AvantGo
· coppermine
· Downloads
· Feedback
· Flash_Player
· Forums
· GCalendar
· NukeSentinel
· PHP-Nuke_Tools
· Private_Messages
· Quran
· Recommend_Us
· Search
· Shout_Box
· Stories_Archive
· Submit_News
· Surveys
· Top
· Topics
· Video_Stream
· Web_Links
· Your_Account
Dasar Kementerian


Kurikulum Standard Sekolah RendahPentaksiran Berasaskan Sekolah
Rancangan Malaysia Ke-10NKRA Pendidikan

Sistem Aplikasi Online

saps

Sistem Pertukaran Guru

HRMIS

emis

etukar - bukan guru

Sistem Pengurusan Pentaksiran Berasaskan Sekolah

Sistem Pengurusan Latihan Guru - eSPLG

Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS)

ePerolehan
PBS Untuk Guru Sekolah Menengah

Sistem Peroperasian Data

Hal Pendidikan...

KPM

EDUWEB TV

21 Artikel


Cikgu didakwa rogol anak murid usia 11 tahun

Ladang Jagung Dijadikan Pagar Sesat Pertama Didunia

Salahuddin: 'Saya belum buat keputusan'

Mitos Vitamin C

34 ahli kongsi gelap ditahan Op Cantas KL

478,848 calon duduki peperiksaan UPSR mulai esok

HTC Desire 500 Mula Ditawarkan Di Malaysia Pada Harga RM899

Lajim Ukin Dilantik Pengerusi PKR Sabah

Puasa ganti wajar dilaksana segera

2 pelajar kita ditahan tentera Mesir

Apa Itu Gamat?

Kerajaan komited kembangkan ekonomi digital

Wajib lulus Sejarah tepati keperluan

Kibar Jalur Gemilang: Kerajaan cadang wujud undang-undang khas

Guru Mexico lancar demonstrasi

Lelaki ‘sayur’

Perkahwinan Mayat Dengan Mayat Di Cina

Billy Info: Model Terbaru Proton Suprima Bakal Dilancarkan Sabtu Ini?

Lima Makhluk Paling Ekstrim di Dunia

LG Dikatakan Akan Hadir Dengan Tablet “G Pad” Bersaiz 8.3-inci

Jin Ifrit mencuri cincin Nabi Sulaiman
User Info
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: AR
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 1063

People Online:
Visitors: 24
Members: 0
Total: 24
User Online
Hits Totaly
We received

2089674
page views since
Jan 2012

HITS
· Hari Ini

194

· Semalam

2013


PURATA HITS
· JAM

85

· HARIAN

954

· BULANAN

29,432

· TAHUNAN

417,935


MASA SERVER
· MASA

03:41:09

· TARIKH

01 Nov 2014

· GMT

+0800

CikguCyber.Net: Forums

CikguCyber.Net :: View topic - Selamat datang Tribology,bye bye sintetik..JTX 1000
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log inLog in 

Selamat datang Tribology,bye bye sintetik..JTX 1000

 
Post new topic   Reply to topic    CikguCyber.Net Forum Index -> Lifestyle
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ainnas85
Newbie
Newbie


Joined: Sep 03, 2012
Posts: 21

PostPosted: Thu Jan 17, 2013 10:29 pm    Post subject: Selamat datang Tribology,bye bye sintetik..JTX 1000 Reply with quote

satunya minyak yang tidak akan disarankan oleh pomen kerana enjin kereta susah rosak

Satu-satunya minyak yang tidak akan disarankan oleh pomen kerana enjin kereta sukar untuk rosak jadi kereta akan payah masuk workshop, oleh tu pomen payah nak cari makan.

Sesipa yang pernah pakai Honda city IDSI boleh tahu bagaimana minyak JTX ini sangat membantu.. memang terasa engine tu ringan . Sedap betul tekan. Minyak petrol pun save. Memang berbaloi laaa. tukar minyak ni pun lepas 10000km. Kiranya sangat menjimatkan!!





Teknologi Tribology dapat mengurangkan geseran diantara besi sehingga 99.999 %.

TRIBOLOGY adalah ilmu dan teknik interaksi relatives dalam permukaan yang bergerak.ini merangkumi kajian dan pelaksanaan prinsip-prinsip geseran,pelupasan dan memakai. Kata 'tribology' berasal dari bahasa Greek-τριβ akar dari kata kerja - tribo "Ι menggosok", dan akhiran loji.


TRIBOLOGY memainkan peranan yg penting dalam industry insfratruktur.dalam operasi logam yang bergerak,geseran antara logam akan meningkatkan daya dalam pergerakan logam yg bersentuhan..hal ini akan mengakibatkan kos yg meningkat dalam pengantian alat ganti dan pengunaan minyak petrol.dengan tercipta nya formula tribology satu lapisan pelincir ini tercipta sekaligus dapat mngurangkan pergeseran dan pengunaan daya tekanan dalam pergerakan enjin..dengan formula tribology ini,ia juga dapat membantu melindungi komponen enjin yg bergerak dalam keadaan ekstreme dan dapat mengurangkan kerosakan komponen enjin.


-Menjimatkan Petrol 10%-20%.
-Meningkatkan Kuasa Enjin 20%-30%.
-Memanjangkan Jangka Hayat Enjin.

1. Tahan tekanan lampau & menangkis hakisan pada enjin.
- enjin dilindungi
2. Meningkatkan kuasa enjin.
- lebih laju
3. Formulasi EP/AW.
- minyak untuk pemanduan lasak / agen yang menghindari kehausan enjin
4. Membolehkan pergerakan enjin yang lebih stabil & senyap.
- tiada gangguan ketika memandu
5. Mengurangkan penggunaan bahan bakar seperti petrol, diesel & gas.
- menjimatkan wang untuk perjalanan lebih jauh
6. Penukaran minyak boleh melebihi 10,000 km.
- lebih jimat wang dan masa
7. Menghakis @ mencegah tompokan kotoran minyak.
- enjin kelihatan seperti baru
8. Mengekalkan pelinciran terbaik bagi permukaan keluli yang bersentuhan.
- enjin lebih lancar dan senyap


FUNGSI-FUNGSI HEBAT LAIN:

* Jika minyak hitam kereta kering, fungsi Tribology dapat mengelakkan enjin kereta daripada jem.Untuk percubaan guna minyak enjin JTX 1000 sepenuhnya, hidupkan enjin kenderaan dalam 20 minit, kemudian keluarkan kesemua minyak JTX 1000 yang didalam enjin, kenderaan anda dapat bergerak lebih 50km walaupun tanpa minyak hitam kereta.Hanya untuk mereka yang condident.
* Menjimatkan penggunaan petrol sehingga 10% - 20%.Bermakna setiap perbelanjan RM100 petrol, anda boleh jimat hampir RM10-RM20 kos petrol.Ujian dilakukan dalam kelajuan yang konstan.
* Tambah power.Sangat membantu kepada kaki drift dengan kaki lumba.Meningkatkan power enjin sehingga 20% ke 30%.Kesan ketara bila anda tekan minyak kenderaan, enjin tidak sebu,terus pergi dan pergi, cuma berani dengan tidak je.
* Jika perjalanan anda terpaksa mengharungi kawasan banjir,anda tak perlu risau jika enjin kenderaan anda masuk air kerana JTX 1000 boleh menyelamatkan enjin daripada jem.Selamat..tak perlu overhaul enjin.Minyak hitam biasa jika campur air, enjin boleh jem


BERMINAT? HUBUNGI/SMS NASRUL : 017-3749828

AREA KL BYHAND :TERUS KEPADA ANDA DALAM SATU HARI.!!

AREA SELANGOR DARI ULU BERNAM ,KKB,SERENDAH,RAWANG,SAMPAI AREA GOMBAK,SG BULOH,BT CAVES,KEPONG FREE SAJA SAYA HANTARKAN TERUS KEPADA ANDA DALAM SATU HARI.!!

PERAK:TG MALIM-SUNGKAI :TERUS KEPADA ANDA DALAM SATU HARI.!!

LAIN2 NEGERI : HEHE SAYA POST KAN AJE.

Back to top
View user's profile Send private message
ainnas85
Newbie
Newbie


Joined: Sep 03, 2012
Posts: 21

PostPosted: Fri Feb 22, 2013 11:59 am    Post subject: Reply with quote









Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CikguCyber.Net Forum Index -> Lifestyle All times are GMT + 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com
Home Submit News Forums Your Account Feedback CikguCyber.Net
RASMI UMUM PORTAL RENCAH
  • KPM
  • EDUWeb TV
  • JPN Terengganu
  • JPN Johor
  • JPN Selangor
  • JPN Kelantan
  • JPN Kedah
  • JPN Melaka
  • JPN Perlis
  • JPN Perak
  • JPN Pulau Pinang
  • JPN Negeri Sembilan
  • JPN Pahang
  • JPN WP KL
  • JPN Sabah
  • JPN Sarawak
  • BTP Terengganu



  • .......................................oo00oo.........................................

    PENAFIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan
    yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini.

    Pihak kami juga tidak bertanggungjawab dengan apa-apa bahan yang dihantar atau dipost melalui laman ini.

    © 2012 CikguCyber.Net ™

    Website Power by PHPNuke.org. PHPNuke Theme Design By CikguCyber
    Theme design by cikgucyber.net